Kultuvrradiehto

Suovasbiergu

Suovasbiergu (røkt reinkjøtt)

Tradisjonell tilbereding – 4 porsjoner

Skav cirka 500 gram av røkt bog eller stek (kjøttet bør være halvfrossent) 

Hell 1 liter vann i en dyp stekepanne 

La vannet koke opp 

Ha det skavede kjøttet i og gi det hele et kort oppkok

Hell så vannet ut og ha i minst 200 gram stekemargarin (helst melange)

Stek kjøttet i sterk varme i 5 minutter mens du rører i panna 

Retten tas av panna og serveres rykende varm med brødskiver og melk til 

Denne retten ble spist uten kniv og gaffel

Røkt reinsdyrbiff 

300 gram kjøtt pr. person

Skjær et par centimeter tykke skiver røkt stek

Skjær 50 gram champignon pr. person

Varm stekepanna, ha i smøret og stek biffene raskt i lag med champignonene

Serveres med kokt potet, rømme, kokte gulrøtter og tyttebæ

RSS 
Copyright © 2015. All Rights Reserved.